Husfred
SPONSORERET indhold

18 boligtendenser fra 80’erne

Er du vild med 80’erne, genkender du helt sikkert ting, der igen er moderne i boligindretningen som fx marmor, knyttede blomsterophæng og sømbilleder. Men også andre ting og stilarter fra hjemmet i 80’erne er værd at kigge tilbage på. Her har du et tilbageblik med sjove sager fra tiden der var.

Af: Mette Margrethe Sørensen Foto: Getty Images, lauritz.com
30. dec. 2021 | Bolig | ALT.dk

Her får du et tilbageblik med sjove sager fra 80'erne:

1. ABC-reolen

En ABC- reol er et must som bogreol i stuen eller på ethvert børneværelse i 80’erne.

ABC-reolen

2. Star Wars

På hylderne står der måske nogle af de ikoniske figurer fra Star Wars, måske er dine favoritter Princess Leah eller Yoda.

Star Wars figurer

3. Slinky

En slinky, som du kan lave mange sjove tricks med, er et moderne stykke legetøj, som børn og unge elsker.

4. LP’er 

Har du forældre med hang til musik, bliver der nok spillet noget vinyl. Pladespilleren er endnu ikke udkonkurreret af CD-afspilleren, og den gode lyd fra vinylen i 80’erne er højst sandsynligt pop eller hele Danmarks Kim Larsen.

LP plader

LÆS OGSÅ: 10 ting, der vil gøre ethvert 80'er-barn nostalgisk

5. Skibsbriks

Når du skal sove, sender du en misundelig tanke til dine forældres vandseng, men som rigtig mange andre børn i 80’erne, smider du dig på din skibsbriks med klirrende metalbeslag på skufferne og puder i ryggen, så den bliver en rigtig sofa look-a-like.

Skibsbriks

6. Nilfisk

Lommepengene tjenes ind ved at svinge en stålgrå Nilfisk, støvsugeren over alle støvsugere. 

Nilfisk støvsuger

Man kunne blive ved, og sidder du ikke med et smil på læben nu og drømmer dig tilbage til de funky firsere?

Alle fotos er fra lauritz.com medmindre andet er angivet 

7. Sodastream

Dit fredagsslik i firserne kan meget vel nydes fra en flaske, der er blevet brygget på en Sodastream, som står i mange moderne hjem i 80’erne.

Sodastream

8. Piner 

I stuens vindueskarm står en af 80’ernes samlemanier, nemlig de fire piner fra Bing & Grøndahl, linet op på rad og række. Tand-, øre-, mave- og hovedpinen kan udvides med yderligere tre piner, hvis det ikke gør ondt nok.

Piner figurer

9. FDB-spisebordet

Spisebordet i stuen er købt i Brugsen, det er naturligvis et FDB-spisebord – det kan være i eg med korkbordplade.

FDB spisebord

LÆS OGSÅ: 19 ting, der vil gøre dig nostalgisk, hvis du voksede op i 90'erne

10. PH5

Farven koboltblå finder man mange steder i 80’erne, på øjenvipper, plastickøreringe og døre, men ofte også på lampen, der hænger i hvert andet hjem i 80’erne – nemlig PH5, som giver et fantastisk godt lys.

PH5 lampe

11. Fondue

Spisebordet fra FDB er dækket op til aftenens måltid, som man bruger god tid på, det er moderne mad i form af Fondue. Det stilfulde Stelton-fonduesæt er fyldt op med sprit og olie og klar til hygge.

Fonduesæt

12. Husfred

Yuccapalmer og bregner pynter, men husfred, som er noget man dyrker i potter, er et must i 80’erne.

Husfred

Foto fra floradania.dk

13. Savsmuldstapet

Savsmuldstapetet har sin sejrsgang i 80’erne – det er moderne med hvide vægge, men pastelfarver kan bestemt også gå an, især på børneværelserne.

Savsmuldstapet

Foto fra HebeHome.dk

14. Krom og læder 

Læder og krom hører i den grad med til en af de moderne stilarter i 80’erne – den lækre lædersofa med krom er en sikker vinder i boligindretningen.

Krom og læder sofa

15. Glassofabordet

Til den moderne stilart, som 80’ernes krom og læder er, matcher glassofabordet perfekt – husk at have en klud og vinduespudsemiddel i umiddelbar nærhed.

Glasbord

LÆS OGSÅ: 16 ting, vi gjorde i 90’erne for at ”se godt ud”

16. B&O

Hvis dine forældre rigtig vil svinge det nye fænomen i 80’erne, nemlig Dankortet, og er ved muffen, har I et Beomaster 8000 fra B&O i huset, et anlæg der får de fleste til at måbe.

B&O anlæg

17. Kurvemøbler

Udestuen, som også bliver moderne i 80’erne, er en frodig jungle af grønne planter og charmerende kurvemøbler, og sommeren varer lige lidt længere.

Kurvemøbler

18. Commodore 64

Hvis du er heldig, er børneværelset udstyret med en Commodore 64 – det er sejt, hvis man er så moderne af have dette 80'er ikon at spille Packman på.

Commodore 64

Anbefalet til dig