Scrunchies opskrift

Foto: Anita Behrendt En scrunchies er den perfekte gave til din veninde eller søster.

DIY: Hækl eller sy din egen scrunchie

De allerbedste gaver er håndlavede gaver!

Hæklede scrunchies 

Garn: Rester i ønskede kvalitet, jo tykkere garn jo større scruncie.

Hæklenål: Passerende til garntykkelsen.

Tilbehør: Hårelastikker.

Bemærk: Læg gerne flere tråde garn sammen for at opnå et tykkere garn. En glimmertråd er også skønt i en scruncie. Hækl evt. en 3. omg med glimmergarn og km hele vejen rundt langs kanten (se mørkerød scruncie).

Lav en løbeknude. Garnet fæstnes om elastikken med en lm. 1. omg: Hækl 1 lm og ca. 25-30 fm rundt om elastikken, som skal være helt dækket til, jo flere fm jo bedre, det giver mere fylde. Luk omg med 1 lm hen til 1. lm i starten af omg. 2. omg: Hækl 4 lm og 3 dbstgm i samme m. Fortsæt med at hækl 4 dbstgm i hver fm hele vejen rundt. Bryd garnet og hæft enderne, eller hækl en omg km til pynt med glimmergarn eller garn i kontrastfarve.

Hæklede scrunchies

Scrunchies i stof

Syet scrunchies/hårelastik til helstehalen

Materialer

  • Rester af Liberty bomuldsstof
  • Bukseelastik

Materialer fra bettyp.dk

Tegn et rektangel på 12 x 50 cm, og klip i stof. Sy rektanglet sammen ret mod ret langs den lange side, start og slut ca. 6 cm fra enden. Vend til retten, og sy sammen langs de korte sider ret mod ret, nu har du en rund tube. Træk ca. 24 cm elastik igennem tuben, og bind den sammen med en knude. Sy åbningen i tuben til med små usynlige madrassting.

Syet scrunchies i håret

Hvad er Scrunchie?

Er du stødt på ordet Scrunchie? Det er det engelske ord for hårelastik, og det bruges mere og mere også i danske sammenhænge.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sy og DIY