Podcast stjernetegn tvilling

Foto: PR. Grafik: Alice Kaiser Bliv klogere på stjernetegnet tvillingen og politiker Dan Jørgensen i podcasten "I stjernernes tegn".

I stjernernes tegn: Podcast med tvillingen Dan Jørgensen

Hvad siger man er kendetegnende for personer født i tvillingens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab og karriere? Politiker Dan Jørgensen er tvilling af stjernetegn og gæst i podcastserien ”I stjernernes tegn”.

Skal man tro astrologien, er der lagt op til ekstra meget snak og mange hurtige bemærkninger, når du befinder dig i selskab med en person, der er født i tvillingens tegn.

For at teste tesen har politiker Dan Jørgensen, der selv er født i dette stjernetegn, sagt ja til at blive klogere på den gamle læren om planeter, måne, sol og stjerner, hvor man gennem nu mange tusind år har haft teorier om, at det måske kan have indflydelse på et menneskes liv.

Det gør han i ALT.dks podcast ”I stjernernes tegn”, hvor astrolog Eva Ganvig udfolder, hvordan man inden for astrologien karakteriserer en tvilling.

Bliv klogere på tvillingen generelt

– Tvillingen er kendt for at tale meget. Det er noget med kommunikation og at kunne sætte ord på, fordi der foregår rigtig mange tanker i hovedet på tvillinger. Og de er også hurtige – altså hurtige til ord, tanker og indtryk, forklarer Eva Ganvig blandt andet i podcasten og uddyber:

– Tvillingen er et lufttegn, som har at gøre med de mentale evner, og så er den også bevægelig. Den er meget fleksibel og hurtig til også at tilpasse sig, skifte retning og gå et andet sted hen og opfange de ting, der sker netop i forhold til kommunikation. Altså hurtig til at få det vigtige igennem eller fange, hvad mente du egentlig med det.

LÆS OGSÅ: I stjernernes tegn: Skytten Anders Morgenthaler

En lidt grinende Dan Jørgensen kan godt se sig selv i den beskrivelse.

– Det er jo i hvert fald rigtig nok. Det passer meget godt på min person, at jeg snakker meget. Det er også en del af mit job at kommunikere meget. Og det med at få indtryk ind og forholde sig til dem og vende dem om er faktisk også noget af det, jeg laver som politiker, siger han.

Og netop jobbet som politiker falder meget godt i tråd med, hvad man i hvert fald inden for astrologien siger typisk passer godt på en tvilling karrieremæssigt. På en sådan liste står ifølge Eva Ganvig også journalist, kommunikationsmedarbejder, forfatter og andre af den slags job, hvor de kan bruge deres hoved og kommunikative evner til at forholde sig til den verden, vi lever i, og formidle noget om den.

Ser alt fra flere sider

Kigger man på selve billedet for tegnet, hvor det hedder en tvilling og symbolet er to personer, er det også med til at beskrive andre vigtige dele af personligheden – for de kan nemlig have en tendens til vægelsind.

– De ser altid en sag fra flere vinkler. Det ligger også i deres fleksibilitet, for de er rigtig gode til at sige: Nu har jeg kigget på situationen fra denne vinkel, nu går jeg lige over på den anden side og ser, hvad sker der dér? (…) Det kan være rigtig svært at beslutte sig for en tvilling, fordi den har en dobbelthed: Den vil gerne begge dele. Og det kendetegner også symbolet, at man ofte siger, at de har en indre dialog. De har ”to” inde i hovedet, så de går og taler med sig selv hele tiden, beskriver Eva Ganvig.

3 Dan Jørgensen.jpg

Tvillingen har svært ved at finde ro

Der er som nævnt rigeligt gang i snakketøjet og oppe i hovedet – både i podcasten og i en tvillings liv, men det er omvendt også en af de ting, som kan skabe en udfordring for stjernetegnet.

De kan have svært ved at have roen til at gå ind og mærke efter i deres indre kernepunkt. I stedet har de altid gang i at læse en bog eller finde ud af, hvordan det apparat, de står overfor, virker. De piller ved ting, de er altid i bevægelse

– Der er altid et eller andet, der sker omkring tvillingen, og de kan godt blive lidt panikslagne, hvis de mangler input, lyder det fra Eva Ganvig.

Og den karakteristik rammer plet hos Dan Jørgensen.

– Det kan jeg genkende. Jeg er aldrig nogen steder uden at have en bog med mig eller en bunke papirer med mig, jeg kan læse i. Eller nogle ørebøffer til min telefon, så jeg kan lytte til en podcast eller en bog eller et eller andet. Jeg kan virkelig synes, at det er træls, hvis jeg skal bevæge mig fra et sted til et andet, og jeg ikke har noget, jeg kan lytte til på vejen. Jeg synes, det er spild af tid, forklarer folketingspolitikeren.

– Jeg er godt klar over, at det nok ikke er så sundt det dér, så jeg er begyndt egentlig at prøve på en gang i mellem bare at være til stede – også selvom det ikke gør nogen gavn, dét jeg lige er i gang med. Og måske meditere lidt en gang imellem for at håndtere tankemylderet, eller… Det er et lidt negativt term at komme på, synes jeg. Jeg vil hellere sige: den konstante lyst til at analysere ting og tænke videre og være kreativ. Der er det måske meget sundt en gang i mellem at prøve at finde noget ro.

Undervejs falder snakken også på en tvillings kærlighedsliv, hvem de passer med blandt de andre stjernetegn, og hvordan de typisk er som børn.

Det personlige horoskop – kærlighed på vej

En ting er generaliseringer om tvillingen, men for at prøve at komme et lag dybere i astrologiens metoder og teorier, får Dan Jørgensen også lagt et personligt fødselshoroskop undervejs i podcasten.

Ifølge Eva Ganvig kan et sådan på et meget dybere plan fortælle noget om, hvorfor Dan Jørgensen handler og tænker, som han gør, hvilket åbner op for en mere personlig samtale med politikeren. 

Her viser horoskopet eksempelvis, at han har jomfruen i ascendanten (hvilket betyder, at folk ved første møde umiddelbart ser karaktertræk fra dette tegn i ham), ligesom månen stod i krebsens tegn, da han blev født, og det ifølge astrologien skulle påvirke hans følelsesliv og fortælle noget om, at han er et stærkt familieorienteret menneske i privaten.

Eva ser også frem i horoskopet, hvor hun ser ekstra stærke indflydelser på kærlighedsfronten for den travle politiker i 2019

Hør hele podcasten med Dan Jørgensen og få hans reaktioner i Apple Podcasts.

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

OM DE TO VÆRTER:

I studiet sidder vært Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig.

  • Eva Ganvig er professionel astrolog. Hun blev uddannet astrolog på IC Instituttet 2004 og underviser i dag samme sted. Hun har skrevet for månedsbladet Stjernerne siden 2003, som hun fra 2012-16 også var medejer af og redaktør for. LÆS MERE PÅ Ganvig.dk.
  • Susanne Baden Jensen er journalist og skriver til daglig for ALT.dk. 

vært4.pngAstrolog Eva Ganvig og vært Susanne Baden Jensen. (Foto: Amalie Louise Bernit)

Udsendelsen med Dan Jørgensen blev optaget 22. marts 2019. Efterfølgende blev han genvalgt til Folketinget ved seneste folketingsvalg, og 27. juni 2019 blev han udnævnt til at være landets Klima-, energi- og forsyningsminister.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Stjernetegn og Podcast

610x200_woordy_knap2.jpeg