-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Bagte kartofler med rygeost og stenbiderrogn
Brug store kartofler, hvis du vil nyde kartoflerne som hovedret eller frokost. Som forret eller snack kan du bage små kartofler – de skal have 20-25 min. Kombinationen er også god med brasekartofler.
2 personer
Ingredienser
- Bagetid: 1 time
- 2 store bagekartofler
- 150-200 g stenbiderrogn (renset)
- Rygeostecreme:
- 100 g rygeost (5+)
- 1 dl fløde (9% eller
- syrnet fløde 9%)
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og peber
- 1 lille rødløg
- frisk dild (eller purløg)
- Skrub kartoflerne rene, prik dem lidt med en kødnål, og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 1 time.
- Læg dem evt. på et lag groft salt – det giver en sprød skal og en lækker cremet mos indeni. Kartoflerne kan også bages i mikroovnen i en snæver vending; Beregn ca. 10 min. ved fuld effekt for 2 kartofler.
- Creme: Rør rygeosten lind med fløde, og smag til med sennep, salt og peber. Tilsæt finthakket rødløg og fintsnittet dild.
- Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, og pres dem åbne. Fyld dem med lidt creme og rogn, og anret resten i skåle som tilbehør.