Citron-panna cotta med bærsovs
Frisk og lækker italiensk dessert: Den lækre panna cotta er en fin afslutning på et hyggeligt gæstebud.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Kogetid: 10 min.
- Køletid: 3 timer
- Ikke fryse-egnet
- Citron-panna cotta:
- 3 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 1-2 citroner (usprøjtet)
- 3 spsk sukker
- 2 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- 1 dl græsk yoghurt (10%)
- Bærsovs:
- 250 g bær (frosne)
- 75 g sukker
- Pynt:
- citronmelisse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom korn, fintrevet citronskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
- Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
- Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med citronsaft (ca. 4 spsk) og si cremen over i 4 kokotter eller forme smurt med en smule olie.
- Stil dem i køleskab min. 3 timer og gerne natten over.
- Kom bær og sukker i en gryde og kog det igennem under omrøring.
- Blend evt. halvdelen og vend det tilbage i resten. Lad det afkøle.
- Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner.
- Pynt med bærsovs og citronmelisse.