-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Friterede hyldeblomster med rom, rabarber og honning
Friterede hyldeblomster smager, så englene synger. Er der børn, som spiser med, så udelad evt. rommen i rabarberkompotten. I dejen er rommen dog en uundværlig ingrediens, som sammen med den krydrede smag af hyld giver præcis den raffinerede tone, som får denne skønne dessert til at skille sig ud som én af sommerens bedste.
Ingredienser
- Hurtig rabarberkompot:
- 200 g rabarber
- 50 g lyse rosiner
- 100 g honning
- 1-2 spsk rom
- Dej:
- 3 æg, delt i blommer og hvider
- 125 g hvedemel
- 30 g rørsukker
- 2 dl mælk eller fløde
- 1 tsk salt
- ½ dl mørk rom
- Øvrige ingredienser:
- 20 hyldeblomstklaser
- kokosolie til fritering
- flormelis til servering
Sådan laver du friterede hyldeblomster med rom og rabarber:
- Rabarberkompot:
- Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm. Rør rabarberne sammen med rosiner, honning og rom i en gryde, og bring blandingen i kog. Lad kompotten simre sammen ved mellemvarme til en god grød, det tager ca. 15 min. Smag til, om der evt. skal lidt mere honning eller rom i.
- Dej:
- Pisk æggehviderne stive i en skål for sig. Rør alle øvrige ingredienser til dejen sammen, og vend æggehviderne heri.
- Fritering:
- Varm olien op i en lille gryde, til det syder omkring enden af en tændstik, som stikkes ned i den. Del de største hyldeblomstklaser i mindre buketter. Dyp hyldeblomsterne i dejen, og pres overskydende dej af med en finger, så blomsterne kun er dækket af et tyndt lag.
- Fritér blomsterne 1-2 stk. ad gangen i den hede olie, til de er sprøde og gyldenbrune (ca. 3-4 min). Læg til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Sigt flormelis ud over de færdige hyldeblomster, og spis dem, mens de er lune med rabarberkompotten til. Man spiser blomsterne med stænglerne på, men efterlader de tykkeste grønne stængler