
Spidskålswrap med sommergrønt, gris og spicy rabarbersalsa
Spidskålswrappen er perfekt picnicmad men også god til madpakker og festbuffeter.
Ingredienser
Rabarbersalsa:
2 spsk honning
2 dl vand
2 stængler rabarber
10 stilke mynte
6 forårsløg, toppene heraf
¼ rød chili.
Grillet gris og grønt:
300 g skinkemignon i helt tynde skiver
8 asparges
12 forårsløg (brug toppene til salsaen)
4 skoleagurker, halverede
12 radiser
Til servering:
Bladene af 1 lille spidskål
100 g feta
tandstikkere
Sådan laver du spidskålswrap med sommergrønt:
Salsa:
Kog vand og honning op. Skær rabarberne i fine tern, og hak myntens blade mellemfint. Skær løgtoppe og chili i tynde strimler. Bland alle ingredienser sammen, og lad salsaen trække på køl frem til servering.
Gris og grønt:
Kom efter tur kød og grønt på en meget varm grill, grillpande eller brug en almindelig pande. Grill kød og grønt få minutter på hver side. Kom det hele op i en skål, og vend med lidt olivenolie, salt og peber.
Servering:
Hæld kogende vand over spidskålsbladene, og læg dem til afdrypning på et viskestykke – så bliver de bløde og nemme at rulle. Lad medspiserne samle deres egne wraps, eller gør det for dem. Kom fyldet oven på kålbladene, og rul stramt sammen. Sæt tandstikkere i for at holde sammen på herlighederne.
PRØV OGSÅ: Hornfisk med nye kartofler, spinat, hyld og rabarber