Ingefær-marineret svinemørbrad med grønkålsmayonnaise
4
Ingredienser
- Ingefær-marineret svinemørbrad
- 1 svinemørbrad
- 10 cm friskrevet ingefær
- saft og skal af 1 øko citron
- 1 spsk tamari (japansk sojasauce, som er et sundere alternativ til den traditionelle soja).
- Grønkålsmayonnaise
- 1 stilk grønkål
- 4 spsk økologisk mayonnaise på glas, fås i velassorterede supermarkeder eller en hjemmerørt – se opskrift længere nede
- 1 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- 1 spsk olivenolie.
- Hjemmerørt mayonnaise
- 1 frisk æggeblomme
- et drys groft salt
- 2 tsk citronsaft eller god æbleeddike
- 1 dl god koldpresset olivenolie.
Sådan gør du
- Ingefær-marineret svinemørbrad
- Læg svinemørbraden i et ildfast fad.
- Riv ingefær og citronskal. Bland det med saften fra citron og tamari.
- Smør mørbraden ind i saucen og lad den gerne marinere natten over, men 1 time kan også gøre det.
- Kom mørbraden i ovnen på 180 grader i ca. 30 min. Den skal endelig ikke have for meget, så bliver den tør og kedelig.
- Grønkålsmayonnaise
- Hak grønkålen meget fint og bland med de resterende ingredienser.
- Smag til med havsalt og peber.
- Server svinemørbraden til grønkålsmayonnaisen. Lav evt. en god kålsalat eller spis salaten med rød quinoa til.
- TIP
- Grønkålsmayonnaisen er også velegnet som dip til alt slags kød og grøntsager.
- Hjemmerørt mayonnaise
- Rør æggeblommen godt med salt og tilsæt citronsaft eller eddike. Rør olie i dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende. Rør derefter olien i - i en tynd stråle til mayonnaisen er cremet. Fortsæt, til den bliver tyk.
- Hvis mayonnaisen skiller og bliver tynd, startes med en ny æggeblomme og den skilte mayonnaise røres i, som var det olie.
- Smag mayonnaisen til med salt og peber