Jambalaya
One pot cooking med smag af Louisiana er denne jambalaya med god pølse, kylling, pebre, bladselleri, ris og tomater.
Næringsindhold
- Energi pr. person:700 Kcal
- Fedt:23 %
- Protein:21 %
- Kulhydrat:56 %
4
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 pakke kyllingeinderfilet skåret halvt over (ca. 300 g)
- 150 g chorizopølse med jalapeno, i tykke skiver (f.eks. fra Aalbæk)
- 1 hakket løg
- 1-2 stilke snittet bladselleri
- 2 udkernede, grofthakkede røde pebre
- 2 knuste fed hvidløg
- 1 spsk jalapeño chili (fra glas eller dåse)
- 1 tsk oregano
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 laurbærblad
- 300 g løse ris
- 1 dåse hakkede, flåede tomater
- ca. 5 dl hønsebouillon
- salt, evt. peber.
- 200 g lun baguette.
Sådan gør du
- Varm olien i en stor sauterepande eller gryde og steg kyllingekød og pølse heri 4 minutter på hver side, drys salt og peber på og tag dem op.
- Svits derefter løg, bladselleri og peberfrugt et par minutter, tilsæt hvidløg, jalapeño, oregano samt cayenne og laurbærblad og svits kort.
- Bland risene ved, rør om og tilsæt tomater samt en del af bouillonen.
- Kog risene i ca. 20 minutter, bland kyllingekød og pølser ved og lad det hele snurre videre, til risene er helt møre.
- Spæd med yderligere bouillon undervejs og check krydringen. Servér retten rygende varm med brød.