-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Jordbærtærte med pistaciecreme
Jordbær og pistacie er så godt sammen. Her laver vi en skøn jordbærtærte med en lækker pistaciecreme.
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: 25 min.
- Linsedej:
- 500 g mel
- 1 tsk. stødt ingefær
- 200 g smør
- 200 g flormelis (sigtet)
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 1 knivspids salt
- Pistaciecreme:
- 100 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 100 g mandler (fintmalede)
- 80 g pistaciemasse
- 2 æg
- Pynt:
- 700 g jordbær
- 150 g abrikosmarmelade
- 30 g pistacienødder
- Kom alt til linsedejen i en foodprocessor, undtagen æggene. Kør, til det ligner sand. Kom derefter først det hele æg i, og kør, og derefter de to æggeblommer, og kør dejen sammen.
- Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i 30-60 min.
- Forvarm ovnen til 170 grader. Rul dejen ud med en kagerulle. Beklæd en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter) med linsedejen, og prik med en gaffel i bunden. Sæt den i køleskabet i ca. 10 min.
- Lav cremen imens: Bland smør, flormelis og mandelmel i en foodprocessor eller blender. Tilsæt pistaciemasse og æggene. Pisk cremen ensartet.
- Fordél cremen i den kolde tærtebund, og bag den i ovnen i ca. 15 min., skru derefter ned til 150 grader, og bag videre i 10 min. Lad kagen køle helt af.
- Skyl jordbærrene forsigtigt, og befri dem fra stilkene. Lad dem tørre.
- Fordél jordbærrene på tærten med toppen opad. Skær evt. store bær over, og læg dem ned.
- Lun forsigtigt abrikosmarmeladen i en gryde, så den bliver flydende. Pensl jordbærrene med abrikosmarmeladen. Hak pistacienødderne groft, og drys dem over tærten.