-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
Krydrede æbleskiver med blødende hjerte af mørk chokolade
Både børn og voksne vil elske disse syndige chokoladebomber med et hjerte af blød chokolade. En opskrift af
4 personer
Ingredienser
- Grunddej:
- 50 g gær
- 100 ml vand, lunet
- 400 ml kærnemælk
- 4 æg
- 250 g hvedemel
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- 1 portion grunddej
- 80 g god kakao
- 1 tsk kanel
- 1 tsk allehånde eller brun-kagekrydderi
- lidt smør, smeltet
- Chokoladefyld:
- 200 g god mørk chokolade
- 120 ml fløde
- Flødeskum med ahornsirup:
- 200 ml piskefløde
- ahornsirup efter smag og behag
- Desuden:
- flormelis til at drysse over æbleskiverne
Sådan gør du
- Grunddej:
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
- Chokoladefyld:
- Hak chokoladen i småstykker, og kom det i en skål. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen med det samme. Lad det stå i 2 minutter, og rør det så helt glat. Lad chokoladen stivne helt på køl inden brug.
- Flødeskum:
- Pisk fløden til blødt skum. Hæld ahornsirup på skummet, og lad det synke let i fløden.
- Bagning:
- Erstat 80 g mel i grundopskriften med kakaoen, og sigt kanel og allehånde i dejen sammen med melet.
- Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter 1 tsk kold chokoladefyld midt i hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til bunden er let gylden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig. Anret de lune æbleskiver i en skål, og drys med flormelis. Server flødeskum med ahornsirup ved siden.