Medister med varm kartoffelsalat
Klassisk dansk mad - her serverer vi medisterpølse med en varm kartoffelsalat til. Det er god gedigen dansk mad til f.eks. en kold efterårsdag...
4 personer
Ingredienser
- 1 kg medisterpølse
 - 15 g smør eller 1 spsk. olie
 - Varm kartoffelsalat:
 - 1 kg kartofler
 - 30 g smør
 - 1 lille løg
 - 2 dl vand
 - 3 spsk. hvidvinseddike
 - 2 tsk. sukker
 - salt, peber
 - Pynt:
 - evt. både af rødløg og persille
 - Tilbehør:
 - stegte æblebåde, kogte grønne bønner og en god sennep
 
- Prik medisterpølsen flere steder med en kødnål. Kom pølsen i en gryde, og hæld vand over, så det lige dækker. Kog det op. Lad pølsen småkoge under låg ca. 10 min.
 - Afdryp pølsen, og dup den med køkkenrulle. Brun pølsen på begge sider i en pande i gyldent smør.
 - Kog kartoflerne, og skær dem i skiver.
 - Hak løget, og svits det kort i smørret i en gryde. Tilsæt vand, eddike, sukker, salt og peber. Kog det kort op.
 - Kom kartoffelskiverne i, og kog det stille og roligt, til kartoflerne er gennemvarme. Pynt evt. med rødløg og persille.
 - Server kartoffelsalaten til medisteren.