
3 slags ”spreads” til sprødt brød
Varmrøget ørredrillette, spicy tomattapenade, cremet gulerodshummus Den nemmeste picnicmad, der kan laves god tid i forvejen.
Ingredienser
Gulerodshummus:
2 mellemstore gulerødder
ca. ½ dl af kogevandet
1 dåse kikærter
½ citron, saften heraf
1 fed hvidløg
1 spsk tahin (sesampasta)
ca. ½ dl ekstra jomfruolivenolie
Ørredrillette:
1 pakke varmrøget ørred med 2 fileter
2 spsk cremefraiche
2-3 spsk finthakket dild
½ citron, saft heraf
friskkværnet peber
ca. ¼ tsk salt
Spicy tomattapenade:
Ca. 200 g semi-dried tomater
50 g parmesan
½ tsk røget paprika
½ tørret chilipulver eller stærk paprika
½ dl olivenolie
Sådan gør du
Gulerodshummus
Skræl og kog gulerødderne møre i letsaltet vand. Gem 1 dl af kogevandet. Blend gulerødder, kikærter, citron, hvidløg, tahin og halvdelen af det gemte kogevand, tilsæt evt. lidt mere, hvis hummussen er svær at blende. Tilsæt olivenolie, til konsistensen er let tynd, men cremet. Den vil tykne, når den står lidt. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
Ørredrillette
Skil fisken i mindre stykker med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne, og brug gaflen til at ”mase” ingredienserne let sammen. Konsistensen skal være grov, men cremet. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Spicy tomattapenade
Blend alle ingredienserne sammen til en pestolignende konsistens. Tilsæt lidt vand, hvis tapenaden er svær at blende sammen.