Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækker crumble med æble og brombær
Foto: Maria Warncke Nørregaard Æble-brombær–crumble er nem at lave og smager himmelsk.

Nem dessert: Æble-brombær–crumble

Æble-brombær–crumble

En gennemført gæstemiddag slutter med en god dessert som f.eks denne med bagte frugter og knas.

Print

125 g smør, koldt
50 g mandler
50 g makroner, knuste
100 g hvedemel
75 g sukker
½ tsk vaniljesukker
½ tsk citronskal
3 æbler
250 g brombær (fra frost eller friske)

Tilbehør:
cremefraiche eller vaniljeis

Sådan laver du crumble med æble og brombær

Skær smørret i tern. Hak mandlerne groft, og knus makronerne.
Smuldr smør og mel med fingrene i en skål, og tilsæt sukker, vaniljesukker, citronskal, mandler og knuste makroner. Bland det godt sammen.

Skær æblerne i kvarter, og fjern kernehuset. Skær æbler i tynde både, og kom dem i en tærteform. Fordel brombærrene ovenpå, og smuldr dejen herover. Bag crumble-kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til æblerne er møre, og dejen gylden. Server æble-brombær–crumblen med lidt cremefraiche eller vaniljeis.

Tip

Lav dejen dagen i før, og opbevar den i en boks med låg eller i en frysepose – så skal du bare skære æbler og gøre crumblen klar til en tur i ovnen næste dag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Kage, Brombær og Crumble