Andebryst med salat af bolchebede
Foto: Maria Warnke Nørregaard Klassisk andebryst med sund salat.

Andebryst med salat af bolchebede

Skal julebuffeten være sund, så servér de velkendte klassikere med et grønt twist. Prøv for eksempel dette lækre andebryst med smuk salat af bolchebede.

printer Print
clock 30 minutter
plate 4 personer

2 små berberiandebryster á 185 g
Salt og peber
1 spsk. honning
2 spsk. sojasauce
1 spsk. reven ingefær

Salat:

500 g rødbeder og bolchebeder
½-1 dl mynteblade
1 lille rødløg
2 spsk. citronsaft
2 tsk. olivenolie
20 g pistacienødder

Energi pr. person:
238 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
39 %
Kulhydrat:
35 %

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader. Krydr andebrysterne med salt og peber, og brun dem på skindsiden i cirka 4 minutter, vend dem, og hæld overskydende fedt fra.
  2. Pensl andebrysterne med honning, soja og ingefær, og steg dem færdige i oven i cirka 15 minutter.
  3. Tag dem ud, og lad dem hvile i cirka 5 minutter, før du skærer dem i skiver.
  4. Riv rødbeden groft, snit bolchebederne fint og bland de to ting med mynte og snittede rødløg.
  5. Smag til med citronsaft, olivenolie samt salt og peber, og drys salaten med hakkede pistacienødder.
  6. Servér salaten til anden.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Nem aftensmad, Julemad, Julefrokost og Hovedret