
SPONSORERET indhold
Banankage med kokos
1 kage/ca. 10 stykker
Ingredienser
200 g smør
300 g sukker
4 æg
3 modne bananer
1 spsk. lime- eller citronsaft
2 dl kokosmel
1½ tsk. vaniljepulver
340 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
½ tsk. salt
1½ dl kærnemælk
Pynt:
100 g mørk chokolade
25 g smør
1 dl kokosmel el. kokosflager
- Rør smør og sukker cremet, og tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg med håndpisker. Hak bananerne, og tilsæt dem sammen med limesaft, kokosmel og vaniljepulver.
- Sigt mel og bagepulver gennem en si ned i smørblandingen. Tilsæt salt og kærnemælk.
- Hæld dejen i en stor springform beklædt med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til den er gennembagt. Stik f.eks. en strikkepind midt i kagen, og se, om der er dej på. Eller tryk let midt på kagen, og fornem, om den er gennembagt. Lad kagen køle helt af.
- Hak chokoladen groft, og kom den i en skål over vandbad. Tilsæt smør, og smelt det sammen under omrøring. Fjern gryden fra varmen. Fordel chokoladecremen over kagen, og drys med kokos.