Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Bøf stroganoff med squash og rosmarin
Foto: Maria Nørregard Bøf stroganoff med squash og rosmarin

Bøf stroganoff

Bøf stroganoff med squash og rosmarin

Lækker bøf stroganoff med masser af grønt - og masser af smag. Her får du opskriften på den klassiske gryderet bøf stroganoff i en grønnere og mere kalorielet udgave.

Bøf stroganoff til 4 personer
Print

1 løg
30 g smør
750 g skært oksekød
1 knsp cayennepeber
2-3 kviste rosmarin
10-15 brune champignon eller andre svampe
2 squash
2 dl vand
1 dåse tomatpure (140 g)
4 spsk cremefraiche 38 %
20 g majsstivelse, maizena
salt og peber

tilbehør:
100 g brune ris eller parboiled ris
40 g vilde ris
finthakket persille eller løvstikke

Sådan gør du

[600 kcal pr. person]

1/ Sæt risene over i en gryde med vand. Lad dem simre som anvist på pakken.

2/ Hak løget fint. Svits det i en gryde med smørret. Tilsæt kødstykkerne, og brun dem nogle minutter, mens du rører i gryden. Tilsæt cayennepeber og rosmarin. Tilsæt champignon skåret i kvarter og squash skåret i halve skiver. Lad det simre under låg ca. 10 min.

3/ Kom vand og tomatpure i retten. Rør godt rundt. Tilsæt cremefraiche. Bland derefter maizena med vand efter pakkens anvisning, og tilsæt lidt ad gangen, indtil retten får den rigtige konsistens.

4/ Lad retten småsimre i ca. 1/2 time, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber

5/ Vend risene med finthakket persille, og servér med den varme gryderet.

PRØV OGSÅ: Spicy kyllingegryde

Se, hvad vi ellers skriver om: Simremad, Oksekød, Kalorielet og Hovedret