Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Brændende kærlighed
Foto: MIKKEL ADSBØL, BETINA HASTOFT OG THOMAS HERGAARD

Brændende kærlighed - opskrift fra Hjemmet

Brændende kærlighed

De halve stegte løg er en mindre fed variation af almindelige stegte løg.

4 personer
Print

Arbejdstid: 35 min.
Koge-/stegetid: ca. 30 min.
8-12 skiver bacon
lidt timian
4-6 små løg
1 kg melede kartofler
ca. 2 dl mælk
evt. lidt kogevand
3 forårsløg
salt og peber
Drys: persille

  1. Skær bacon i strimler, og rist dem sprøde på en stegepande i ca. 5 min. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  2. Drys timianblade i panden. Læg pillede, halverede løg med snitfladen nedad, og steg dem møre under låg ved jævn varme i ca. 5 min.
  3. Skræl kartoflerne, skær dem igennem på tværs, og kog dem møre i lidt vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med mælk og evt. kogevand.
  4. Hak skyllede forårsløg fint, og rør dem i mosen sammen med salt og peber. Drys med persille.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Kartoffelmos, Sukkerfri og Hovedret