Brunsviger i bradepande
SPONSORERET indhold

Brunsviger i bradepande

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den klassiske brunsviger - præcis som i gamle dage! Her har vi bagt brunsvigeren i en bradepande og kommet godt med 'snask' ovenpå. Som en sjov ide kan du skære den færdigbagte brunsviger ud i små bidder og servere som petit four - se tippet nederst på siden.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Jesper Glyrskov
15. jan. 2019 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnet
Dej:
75 g smør eller margarine
1/4 liter mælk
25 g gær
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
1 æg
ca. 450 g hvedemel

Fyld 1:
100 g smør eller margarine
100 g farin
1 spsk stødt kanel

Fyld 2:
100 g farin
1/2 spsk sukker
1/2 spsk hvedemel

  1. Smelt smørret og tilsæt mælk. Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt sukker, salt, æg og mel. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve tildækket ca. 1/2 time.
  2. Smelt smør med farin og kanel og lad det køle lidt af. Ælt dejen igennem og klap den ud til en tyk plade. Læg den i en bradepande (ca. 24x30 cm) foret med bagepapir.
  3. Prik fordybninger i dejen med fingrene og hæld farinblandingen over dejen. Bland farin med sukker og mel og drys det over. Lad dejen hæve ca. 1/2 time.

    TIP: Bag evt. kagen i en bradepande og skær kagen ud i små firkanter. Pynt med lidt flødeskum og server som petitfours.