Cheeseburgerbrød
SPONSORERET indhold

Indbagte cheeseburgers: Lækre hjemmebagte cheeseburgerbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse brød er inspireret af den klassiske cheeseburger, da de er fyldt med oksekød og ost. Du kan bruge de indbagte cheeseburger på buffeten til de glade studenter, i madpakken eller i picnickurven i stedet for de klassiske pølsehorn. Opskriften på indbagte cheeseburgers får du lige her:

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
04. jun. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

Dej:
15 g gær
3½ dl vand
1 tsk. salt
200 g fuldkornshvedemel f.eks. fuldkornsdurumhvedemel
ca. 300 g tipo 00 eller pizzamel

Desuden:
500 g hakket oksekød
1 spsk. oregano
2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie til stegning

1½ dl ketchup
2 spsk. sennep
4 spsk. hakkede syltede agurker
100 g reven mild cheddarost
1 sammenpisket æg til pensling
3-4 spsk. sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt de to slags mel, og ælt dejen meget smidig.
  2. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Tag i så fald dejen ud 20 min. før du skal udrulle den.
  3. Rul dejen ud så den er ca. ½ cm tyk, og udstik 24 cirkler ca. 8 cm i diameter. Læg halvdelen af dejcirklerne over på bagepapir.
  4. Ælt kød, oregano, hvidløg og salt sammen. Form 12 små, flade burgerbøffer. Varm olien op på en pande.
  5. Brun bøfferne på begge sider, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 10-12 min. De skal være gennemstegte.
  6. Fordel bøfferne over dejpladerne. Fordel ketchup, sennep, hakkede agurker, og ost over.
  7. Læg de andre dejplader over, og tryk dem sammen. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag dem ved 225 gr. i ca. 15 min.

Anbefalet til dig