
Chili con carne – med chokolade
Chili sætter forbrændingen i vejret og virker antibakterielt og rensende. Kidneybønner er en super protein- og fiberkilde, som er god for fordøjelsen. Samtidig indeholder de rigtig mange mineraler og virker som en fin vegetabilsk proteinkilde. Chokoladen er lidt grænseoverskridende at bruge i mad, men det gør retten helt perfekt, fed og fyldig – men brug ikke for meget, så bliver smagen for gennemtrængende.
Ingredienser
250 g opblødte kidneybønner
2 spsk smør til stegning
3 løg, hakket
5 fed hvidløg, finthakket
2 røde chilier, finthakket
500 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1/2 glas tomatpure
2 tsk spidskommen
2 laurbærblade
1 hel kanelstang
havsalt
25 g mørk chokolade, hakket
cremefraiche til topping
krydderurt til pynt
Sådan laver chili con carne
1. Kog kidneybønner i nyt koldt vand i ca. 1 time. Steg løg, hvidløg og chili i smør i en varm gryde, til løgene er gennemsigtige.
2. Kom kødet på, og lad det stege igennem. Kom de hakkede tomater, pure og krydderier ved, og lad simre i en time.
3. Smag til med salt. Inden servering kommes chokoladen i og blandes godt med i retten, til den er helt smeltet.
4. Anret retten varm i fine skåle, og kom en klat cremefraiche og krydderurt på.
TIP:
Du kan også bruge skært oksekød i stedet for det hakkede. Det gør retten lidt mere rustik.