-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Chili con carne – med chokolade
Chili sætter forbrændingen i vejret og virker antibakterielt og rensende. Kidneybønner er en super protein- og fiberkilde, som er god for fordøjelsen. Samtidig indeholder de rigtig mange mineraler og virker som en fin vegetabilsk proteinkilde. Chokoladen er lidt grænseoverskridende at bruge i mad, men det gør retten helt perfekt, fed og fyldig – men brug ikke for meget, så bliver smagen for gennemtrængende.
Chili con carne med chokolade til 4 personer
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 250 g opblødte kidneybønner
- 2 spsk smør til stegning
- 3 løg, hakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 røde chilier, finthakket
- 500 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1/2 glas tomatpure
- 2 tsk spidskommen
- 2 laurbærblade
- 1 hel kanelstang
- havsalt
- 25 g mørk chokolade, hakket
- cremefraiche til topping
- krydderurt til pynt
Sådan laver chili con carne
- 1. Kog kidneybønner i nyt koldt vand i ca. 1 time. Steg løg, hvidløg og chili i smør i en varm gryde, til løgene er gennemsigtige.
- 2. Kom kødet på, og lad det stege igennem. Kom de hakkede tomater, pure og krydderier ved, og lad simre i en time.
- 3. Smag til med salt. Inden servering kommes chokoladen i og blandes godt med i retten, til den er helt smeltet.
- 4. Anret retten varm i fine skåle, og kom en klat cremefraiche og krydderurt på.
- TIP:
- Du kan også bruge skært oksekød i stedet for det hakkede. Det gør retten lidt mere rustik.