Christmascake

Foto: Thomas Hergaard

Christmascake - opskrift fra Hjemmet

Christmascake

Den engelsk/amerikanske julekage med tørrede frugter, marcipan og hvid glasur skal påbegyndes mindst 1 uge før jul og gerne flere uger før. Hvis man er i rigtig god tid, kan man dryppe kagen med likør hver dag i en uge, før den pakkes ind i marcipan.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 kage til ca. 20 personer
Ingredienser

Arbejdstid: min. 5 dage
Bagetid: 2 1/2 time
Ikke fryse-egnet
(1 kage til 20 personer)
750 g tørrede/kandiserede frugter (f.eks. figner, dadler, sultanas, rosiner, tranebær, ananas, kirsebær)
100 g kandiseret appelsin-og citronskal
100 g kandiseret ingefær
2 dl whisky, rom eller likør
200 g smør
200 g farin
4 æg
3 spsk sirup
3 spsk orangemarmelade
225 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt allehånde
1/2 tsk stødte nelliker
1/2 tsk stødt muskat
150 g pecan- eller valnødder
3-4 spsk whisky, rom eller likør
Pynt: 400 g marcipan, 1/2 glas, abrikosmarmelade
Glasur: 1 bæger pasteuriserede æggehvider (1 1/2 stk.), 2 tsk citronsaft og ca. 500 g flormelis

  1. Dag 1: Skær de tørrede frugter i tern og hak de kandiserede citrusskaller og ingefærstykker. Bland det hele i en skål og hæld spiritus over frugten. Dæk skålen tæt og lad frugten marinere 1-7 døgn.
  2. Dag 2: Tænd ovnen på 150 grader. Smør en springform eller firkantet form (22-24 cm) med smør og for den med bagepapir. Pisk smør og farin cremet. Pisk æggene sammen og pisk dem i lidt ad gangen. Tilsæt sirup og marmelade.
  3. Bland melet sammen med bagepulver og krydderier og rør det i dejen. Tilsæt de marinerede frugter og de grofthakkede nødder.
  4. Fyld dejen i formen, glat overfladen og lav en let fordybning i midten. Sæt kagen i ovnen ca. 2 1/2 time – læg et stykke bagepapir over, når overfladen er tilpas brun.
  5. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt. Hvis ikke, så fortsæt bagningen, indtil en tandstikker kan trækkes tør ud af kagen.
  6. Lad kagen stå i formen 15 min. Tag kagen ud af formen og lad den afkøle på en rist. Prik nogle huller i kagen med en kødnål og dryp den med spiritus. Pak den ind og lad den stå min. 1 døgn.
  7. Dag 3: Rul marcipanen ud mellem to stykker film eller bagepapir. Skær et låg, der passer til kagen, samt en strimmel, der passer til kagens omkreds.
  8. Varm marmeladen i en gryde og pres den gennem en sigte. Smør marmeladen over kagen, pak den ind i marcipan og stil den koldt mindst 1 døgn.
  9. Rør æggehviderne stive med citronsaft og tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen, indtil det er en tyk og sej glasur. Det skal helst røres med et piskeris – da en håndmikser pisker for meget luft ind i glasuren. Fyld glasuren i en plastbøtte med låg og stil den koldt.
  10. Dag 4: Smør glasuren over kagen, glat den med en palet eller lav små toppe med en lille bordkniv. Stil kagen et tørt sted mindst 12 timer.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Julesmåkager og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg