De lækreste citronsnitter med timian
SPONSORERET indhold

De lækreste citronsnitter med timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den perfekte kombination af sødt, surt og sprødt. De sprøde og søde mørdejskager får en frisk smag af citron fra både glasur og den lemoncurd, der gemmer sig i midten, og den friske timian giver lidt kant til de små snitter.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: De lækreste citronsnitter med timian
11. okt. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
12 stk.

Ingredienser

MØRDEJ

300 g hvedemel
125 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
175 g smør
2 æggeblommer

FYLD

ca. 200 g lemoncurd

GLASUR

150 g flormelis
saft af 1 citron
lidt kogende vand
1 potte frisk timian

  1. Kom hvedemel, flormelis og vaniljesukker i en skål, og smuldr smørret heri. Saml dejen med æggeblommerne, og stil dejen køligt i ca. 1 time. Er dejen svær at samle tilsættes lidt mere æggeblomme.
  2. Del dejen i to lige store dele, og rul hver del ud, ca. 2 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik forsigtigt dejen i 24 stykker med en eller flere udstikker, sørg for de ikke er for store. Fordel dejstykkerne på to bageplader med bagepapir, og bag ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
  3. Stil kagerne koldt ca. 30 minutter, og afkøl dem, inden de lægges sammen lagvis med lemoncurd.
  4. Glasur: Rør flormelis med citronsaft og kogende vand til en tyk glasur. Dekorer kagerne og pynt med frisk timian.

Tip: Du kan erstatte timian med reven citronskal.

Anbefalet til dig