Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på crème brûlée
Foto: Torben Klitbo / Robin Skjoldborg Crème Brûlée

Crème Brûlée

I denne uges Samtalekøkkenet (ALT for damerne nr. 22) kan du møde Torben Klitbo, der udgør halvdelen af teamet bag Cofoco-kæden. I Samtalekøkkenet afslører han blandt andet at han elsker chips med dip, men hans livret er crème brûlée. Se her, hvordan han laver den.  


CRÈME BRÛLÉE (4 PERSONER)

Ingredienser:
4 dl piskefløde
2 dl mælk
¾ dl sukker
1¼ dl æggeblommer
½ vaniljestang

Sådan gør du:

Bland fløde og æggeblommer. Kog mælken op med vaniljekorn og sukker, og bland herefter det hele sammen.

Hæld massen i dybe tallerkener, og bag den i ovnen ved 95 grader i 35-40 minutter – eller til cremen har sat sig.

 

Stil cremen i køleskabet i mindst 3 timer uden at dække den til. Drys med sukker, og brænd toppen med en gasbrænder, til sukkeret er karamelliseret.

Fakta

Torben Klitbo er uddannet kok og er den ene halvdel af iværksætterteamet bag Cofoco-imperiet. Han bor på Frederiksberg med sin kone, Line, og parrets halvandet år gamle datter. Og så glemmer han aldrig den salade nicoise han fik på restaurant Saint Moustiers i sommeren 2005.

Se, hvad vi ellers skriver om: Det søde køkken og Cremebrulee