Ingefær cupcake opskrift
SPONSORERET indhold

Cupcakes med ingefær, mørk chokolade-creme og ristede mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gør noget særligt ud af dine muffins, så får du nogle rigtig fine cupcakes, som pryder et hvert kaffebord. Her er det cupcakes med ingefær, chokolade og ristede mandler, der får tænderne til at løbe i vand.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
25. mar. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
12 cupcakes med ingefær

Ingredienser

175 g blødt smør
175 g sukker
3 æg
175 g hvedemel
½ vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 æble, groft revet
1½-2 spsk ingefær, fint revet
½ citron, saften heraf

Creme
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
3-4 spsk mandelflager

Sådan laver du cupcakes med ingefær, mørk chokolade-creme og ristede mandler

Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det til en luftig og cremet masse med en elpisker. Slå æggene ud i en skål, og rør dem i dejen et ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver sammen i en skål – sigt og vend melblandingen i dejen, og vend afslutningsvis revet æble, ingefær og citronsaft heri.

 

Sæt cupcake-papirforme i en muffinform af metal til 12 stk og fyld dejen max 2/3 dele op. Bag dine cupca-kes 18-20 min ved 185 grader og afkøl kagerne.

 

Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Kom piskefløde i en gryde og bring det til kogepunktet – tag gryden af varmen og hæld den varme fløde over den hakkede chokolade, og rør i det indtil chokoladen er smeltet. Lad chokoladecremen afkøle en smule.

 


Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande. Kom lidt chokoladecreme på toppen af hver cupcake og drys med ristede mandler. Sæt kagerne et køligt sted indtil chokoladen er stivnet.

 

Bagetiden er minimum 15 min og max 20 min. Det gælder for normal størrelse cupcakes, så hvis du vælger at bage mini-cupcakes, er bagetiden 10-12 min.