Opskrift på rabarber-jordbærtrifli
SPONSORERET indhold

Dessert: Rabarber-jordbærtrifli

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria Sannemann Foto: Line Thit Klein
03. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser


Kompot (kan laves dagen før)
600 g rabarber
400 g sukker
1 stang vanilje af god kvalitet
1-1,5 dl grenadine
0,5 dl calvados (æblebrændevin)
200 g jordbær

Vaniljecreme
4 æggeblommer
1 spsk maizena
2.5 dl mælk
40 g sukker
1 stang vanille
2 dl piskefløde
ca 300 g makroner

Sådan laver du desserten

Kompot
1. Skræl rabarberne og skår dem i 1 cm tykke skiver.
2. Tilsæt alle ingredienserne i en gryde – undtaget jordbær – kog let i ca 10 min, til rabarberne er helt møre uden at falde fra hinanden.
3. Køl kompotten ned, og tilsæt 200 g friske, hakkede jordbær.

Vaniljecreme
1. Pisk æggeblommerne godt sammen med maizenaen.
2. Hæld mælk, sukker og vanilje i en gryde og bring det til kogepunktet.
3. Hæld ca. halvdelen af den varme mælk over æggeblommerne under omrøring.
4. Tag den nye æggemasse og hæld den hele tilbage i gryden med mælken, og kog op under kraftig omrøring. Stop, når cremen koger.
5. Sigt massen, og lad den kæle helt med i en beholder dækket med husholdningsfilm.
6. Når cremen er helt kold, piskes fløden og vendes forsigtig i.
7. Anret triflien i portionsglas: Først knuste makroner i bunden, så rabarberjordbærkompot og til sidst vaniljecremen. Gentag, hvis du serverer desserten i et højt glas.

TIP:
Rabarber-sæsonen er fra april til oktober. Rabarber indeholder oxalsyre, der giver den ru fornemmelse på tænderne. Men det er ikke skadeligt, når blot du ikke spiser rabarber for ofte.

 

.