Opskrift på eggs florentine
SPONSORERET indhold

Eggs florentine med pancetta

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Med ægte hollandaise er der dømt ægte luksus med denne ret.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
06. jun. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Total: 35 min

Ingredienser

200 g pancetta i skiver
1 spsk smør
250 g frisk spinat
salt

Hollandaise sauce:
2 æggeblommer
2 spsk vand
150 g smeltet smør
saft af ca ½ citron
salt og hvid peber.

1 spsk husholdningseddike eller hvidvinseddike
4 store æg
4 bagels

 

Sådan laver du eggs florentine med pancetta

Tænd ovnen på 200 grader. Fordel pancettaen på en bradepande med bagepapir. Bag den sprød i ovnen i 8-10 min. Rens spinaten grundigt og slyng eller dup den tør.

Smelt smørret i en stor pande og kom spinaten i. Lad den falde sammen og krydr med salt.

Til hollandaisen piskes æggeblommer sammen med vand i en tykbundet gryde over meget svag varme. Gør det evt. over et vandbad, så har du ekstra god kontrol over temperaturen. Æggene må ikke blive for varme, da de så vil koagulere og saucen vil skille. Når æggeblommerne er pisket luftige begynder du langsomt at tilsætte smør, mens du pisker det ind i saucen. Lad saucen varme langsomt op. Varmen får æggene til at tykne, så de binder smørret i en tyk sauce. Hold hele tiden øje med at det ikke bliver for varmt. Du kan se i bunden af gryden, om saucen begynder at tykne. Når alt smørret er brugt smages saucen til med citronsaft, salt og hvid peber. Sluk for varmen og hold evt saucen lun over vandbadet. Den skal ikke være brændvarm, men blot lun.

Fyld en sauterpande 2/3 med vand. Varm det op, til det næsten koger. Det skal småsimre, ikke boble kraftigt. Tilsæt eddike til vandet – det hjælper hviderne med at samle sig pænt. Slå hvert æg ud i en kop for sig og hæld forsigtigt æggene ned i vandet med god afstand imellem. Lad æggene simre i 3 min. Vend dem så forsigtig og giv dem 2 min mere. Tag æggene op med en hulske og dup dem tørre med køkkenrulle.

Flæk og rist bagels i den varme ovn i 5 min. Anret hver bagel med spinat (klem overskydende væske fra), sprød pancetta, pocheret æg og hollandaise.

Tip: Prøv også klassikeren Eggs Benedict med pocherede æg og hollandaise, men med skinke i stedet for spinat.

Se også opskrift på omelet med asparges og vesterhavsost.