Fried chicken med råkost og kartoffelsalat
Ingredienser
6 kyllingeover og underlår
saft af 1 citron
100 g hvedemel
salt og friskkværnet peber
300 ml vindruekerneolie til at stege i.
Råkost:
400 g fintsnittet hvidkål.
Dressing til råkost:
2 dl yoghurt 3%
½ tsk sukker
1 spsk hvidvindseddike
salt og friskkværnet peber.
Kartoffelsalat:
800 g kartofler
3 snittede forårsløg
2 spsk kapers.
Dressing til kartoffelsalat:
2 spsk dijon
1 tsk sukker
2 spsk citronsaft
4 spsk vindruekerneolie
salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
Skær kyllingelårene over i to og gnid dem ind i citronsaft og lad den trække 1 time. Vend hvedemel med salt og peber, vend kyllingen heri og steg den i olie. Vend stykkerne jævnligt og steg ca. 35-40 minutter.
Vask kartoflerne, skær dem i kvarte og kog møre i let saltet vand. Køl dem af i en sigte.
Vend yoghurtdressingen sammen, vend med snittet hvidkål og smag til med salt og peber.
Pisk dressingen til kartoffelsalaten sammen, og vend kartoflerne, forårsløg og kapers i, smag til med salt og peber. Lad det trække, til kyllingen er stegt færdig.
Fried chicken med råkost og kartoffelsalat
I min familie spiser vi meget, så jeg er nødt til at dobbelt kyllingeportionen, men så er der måske to stykker til frokost.