Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter
Foto: Betina Hastoft Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter

Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter

Frisk stenbiderrogn med rygeostcreme & krydderurter

En raffineret forret som dine gæster vil sætte stor pris på.

6
Print

500 g renset stenbiderrogn fra fiskehandleren
1 spsk havsalt
1 tsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Rygeostcreme
175 g rygeost
2 ½ dl fløde
Krydderurtesalat
1 lille bundt purløg
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt dild
6 skiver tyndskåret rugbrød

Sådan gør du:

Kom stenbiderrognen i en skål, og drys havsalt over sammen citronsaft og olivenolie. Rør sammen, og lad det trække på køl en halv times tid.

Rør rygeosten cremet med fløden, og stil til side.

Hak purløg i stykker på ca. 1 cm. Nip bladene af kørvelen og dilden fra kvistene. Bland alle krydderurterne sammen.

Sæt en lille rund udstiksform på en tallerken, og fyld den op med stenbiderrogn. Fjern forsigtigt udstiksformen. Form et lille "æg" af rygeostcremen med to teskeer, og læg det forsigtigt ovenpå. Drys med krydderurterne, og slut af med at kværne peber over. Rist rugbrødet, og servér det til.

Prøv også ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/