Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare
Foto: Betina Hastoft Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

Perfekt som nem forret til gæster.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 6 Person(er)

300 g rå torskerogn fra fiskehandleren
1 dildkvist
1 godt landbrød

Sauce tatare
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 ½ dl rapskimolie
1 spsk ravigotte – en sennepsdressign, du kan få i supermarkedet
1 dl cremefraiche 18%
2 spsk purløg, hakket
1 spsk dild, hakket
2 spsk cornichoner, hakkede
2 spsk kapers

Sådan gør du:

Bring en gryde med vand i kog. Pak den rå torskerogn ind i bagepapir, eller pergamentpapir, sammen med dildkvisten. Kom pakken i det kogende vand, skru ned for varmen og lad torskerognen simre i 30 minutter. Skru ned for varmen, og lad torskerognen trække i vandet en halv times tid. Hæld vandet fra, og afkøl torskerognen.

Rist skiver af landbrødet. Pil hinderne af torskerognen, skær den i skiver og læg det ristede brød. Servér med sauce tatare.

Sauce tatare
Pisk æggeblommen med dijonsennep. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, og pisk, til blandingen får konsistens som mayonnaise. Rør ravigotte og cremefraiche i sammen med krydderurter, cornichoner og kapers.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Nem forret