Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare
SPONSORERET indhold

Ristede brødhapsere med torskerogn og sauce tatare

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Perfekt som nem forret til gæster.

Af: Marie Melchior Foto: Betina Hastoft
11. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

300 g rå torskerogn fra fiskehandleren
1 dildkvist
1 godt landbrød

Sauce tatare
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 ½ dl rapskimolie
1 spsk ravigotte – en sennepsdressign, du kan få i supermarkedet
1 dl cremefraiche 18%
2 spsk purløg, hakket
1 spsk dild, hakket
2 spsk cornichoner, hakkede
2 spsk kapers

Sådan gør du:

Bring en gryde med vand i kog. Pak den rå torskerogn ind i bagepapir, eller pergamentpapir, sammen med dildkvisten. Kom pakken i det kogende vand, skru ned for varmen og lad torskerognen simre i 30 minutter. Skru ned for varmen, og lad torskerognen trække i vandet en halv times tid. Hæld vandet fra, og afkøl torskerognen.

Rist skiver af landbrødet. Pil hinderne af torskerognen, skær den i skiver og læg det ristede brød. Servér med sauce tatare.

Sauce tatare
Pisk æggeblommen med dijonsennep. Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, og pisk, til blandingen får konsistens som mayonnaise. Rør ravigotte og cremefraiche i sammen med krydderurter, cornichoner og kapers.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/