Fromage med havtorn og hvid chokolade
Foto: Tia Borgsmidt Find opskriften på den lækre fromage her.

Fromage med havtorn og hvid chokolade

Kombinationen af sød hvid chokolade og den friske og syrlige havtorn passer perfekt sammen i denne lækre dessert.

printer Print
plate 6 personer

250 g havtorn fra frost eller skiver af friske rabarber
½ dl vand
100 g sukker

Desuden:

4 blade husblas
200 g hvid chokolade
4 æggeblommer
1½ spsk. sukker
3 dl piskefløde

Pynt:

hakkede usaltede pistacienødder eller høvlet hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Kog havtorn op i vandet. Lad dem simre ca. 5 min. under låg. Kom sukkeret i, og varm op under omrøring, til sukkeret er opløst. Blend massen, og pres den gennem en si.
  2. Udblød husblassen (se bokstekst).
  3. Hak chokoladen fint. Kom havtornpuréen i en gryde, og giv det et kort opkog. Tag gryden fra varmen.
  4. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme blanding. Rør chokoladen i.
  5. Køl blandingen af ca. 30 min. Rør undervejs.
  6. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Rør havtornblandingen i.
  7. Pisk fløden til skum, og vend den i, lad evt. blandingen være tofarvet, ved ikke at røre den helt jævnt sammen.
  8. Kom fromagen i glas eller i en større skål. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer.
  9. Pynt med hakkede pistacienødder.

Husblasguide:

  1. Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
  2. Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
  3. Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
  4. Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)
Se, hvad vi ellers skriver om: Citronfromage, Dessert og Havtorn