SPONSORERET indhold
Fromage med havtorn og hvid chokolade
Kombinationen af sød hvid chokolade og den friske og syrlige havtorn passer perfekt sammen i denne lækre dessert.
6 personer
Ingredienser
250 g havtorn fra frost eller skiver af friske rabarber
½ dl vand
100 g sukker
Desuden:
4 blade husblas
200 g hvid chokolade
4 æggeblommer
1½ spsk. sukker
3 dl piskefløde
Pynt:
hakkede usaltede pistacienødder eller høvlet hvid chokolade
Sådan gør du
- Kog havtorn op i vandet. Lad dem simre ca. 5 min. under låg. Kom sukkeret i, og varm op under omrøring, til sukkeret er opløst. Blend massen, og pres den gennem en si.
- Udblød husblassen (se bokstekst).
- Hak chokoladen fint. Kom havtornpuréen i en gryde, og giv det et kort opkog. Tag gryden fra varmen.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme blanding. Rør chokoladen i.
- Køl blandingen af ca. 30 min. Rør undervejs.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen. Rør havtornblandingen i.
- Pisk fløden til skum, og vend den i, lad evt. blandingen være tofarvet, ved ikke at røre den helt jævnt sammen.
- Kom fromagen i glas eller i en større skål. Lad fromagen stivne i køleskab ca. 4 timer.
- Pynt med hakkede pistacienødder.
Husblasguide:
- Kom koldt vand i en skål, og læg et blad husblas i ad gangen. Udblød i 10 min.
- Tag husblassen op af vandet. Smelt det i mikroovn eller over vandbad. Fjern den fra varmen. Afkøl husblassen, til den er lunken.
- Rør 1 dl af æggemassen i husblassen, inden den vendes i resten af fromagen. Rør hele tiden.
- Lad blandingen hvile, til husblassen akkurat begynder at stivne. Rør fløde og æggehvider i (hvis det står i opskriften)