Gammeldaws æblekage med æbletern og rugbrødsdrys
SPONSORERET indhold

Gammeldaws æblekage med æbletern og rugbrødsdrys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En skøn variant af den klassiske æblekage ”Bondepige med slør” - her serveret med friske æblestykker.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
26. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 15 min.
600 g æbler (skrællede stykker)
ca. 50 g sukker
lidt vand
2 skiver groft rugbrød (smuldret)
1 spsk smør
2 spsk sukker
1½ dl piskefløde (flødeskum)
2 friske æbler (f.eks. gråstenere, små tern)

  1. Kog æbler med sukker og vand. Kog, til æblerne er helt møre, og blend dem til mos.
  2. Rist rugbrød i smør på en pande med sukker. Fordél æblemos i portionsglas.
  3. Anret med flødeskum og drys med ristet rugbrød og æbletern.

Anbefalet til dig