Opskrift på gazpacho med rejer og dild
SPONSORERET indhold

Gazpacho med rejer og dild

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gazpacho er en sommerklassiker, der bliver endnu mere smagfuld med rejer.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
28. jul. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

5-6 modne tomater
2 røde peberfrugter
1 agurk
½ fed hvidløg
70 g brød uden skorpe
1½ spsk citronsaft
3 dl kold grønsagsbouillon
1 knsp cayennepeber
salt
1 spsk sherryeddike

12 store rå rejer
1 spsk olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber

½ agurk
½ rødløg
1½ spsk olivenolie
1½ spsk citronsaft
salt og peber
2 spsk finthakket dild
Tilbehør: ristet eller grillet brød.

Sådan laver du gazpacho

Snit et kryds i toppen af tomaterne. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kom et kort øjeblik tomaterne heri, så skindet løsner sig. Løft tomaterne over i en skål med koldt vand og træk skindet af.

Halvér peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl og snit agurken og hak hvidløget. Tomaterne skæres i kvarte og kommes i en blender sammen med peberfrugt, agurk, hvidløg, brød (smuldret i små stykker), citronsaft, grønsagsbouillon, cayennepeber og lidt salt. Blend nogle minutter til gazpachoen er jævn i konsistens, smag på den og tilsæt evt. ekstra hvidløg, citronsaft og sherryeddike.

Kom gazpachoen i køleskabet indtil den skal serveres.

Steg rejerne i lidt olivenolie og krydr med hvidløg, salt og peber. Afkøl rejerne og skær dem i mindre stykker. Skær agurk og rødløg i små tern og vend det sammen med olivenolie, citronsaft, salt, peber og dild.

Servér den kolde gazpacho med en skefuld marinerede agurker og stegte rejer.


Prøv også ovnbagt fisk med langtidsbagte tomater