-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Gazpacho med rejer og dild
Gazpacho er en sommerklassiker, der bliver endnu mere smagfuld med rejer.
4
Ingredienser
- 5-6 modne tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 agurk
- ½ fed hvidløg
- 70 g brød uden skorpe
- 1½ spsk citronsaft
- 3 dl kold grønsagsbouillon
- 1 knsp cayennepeber
- salt
- 1 spsk sherryeddike
- 12 store rå rejer
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed finthakket hvidløg
- salt og peber
- ½ agurk
- ½ rødløg
- 1½ spsk olivenolie
- 1½ spsk citronsaft
- salt og peber
- 2 spsk finthakket dild
- Tilbehør: ristet eller grillet brød.
Sådan laver du gazpacho
- Snit et kryds i toppen af tomaterne. Bring en gryde med vand til kogepunktet og kom et kort øjeblik tomaterne heri, så skindet løsner sig. Løft tomaterne over i en skål med koldt vand og træk skindet af.
- Halvér peberfrugterne, fjern stilk og kerner, og skær peberfrugten i mindre stykker. Skræl og snit agurken og hak hvidløget. Tomaterne skæres i kvarte og kommes i en blender sammen med peberfrugt, agurk, hvidløg, brød (smuldret i små stykker), citronsaft, grønsagsbouillon, cayennepeber og lidt salt. Blend nogle minutter til gazpachoen er jævn i konsistens, smag på den og tilsæt evt. ekstra hvidløg, citronsaft og sherryeddike.
- Kom gazpachoen i køleskabet indtil den skal serveres.
- Steg rejerne i lidt olivenolie og krydr med hvidløg, salt og peber. Afkøl rejerne og skær dem i mindre stykker. Skær agurk og rødløg i små tern og vend det sammen med olivenolie, citronsaft, salt, peber og dild.
- Servér den kolde gazpacho med en skefuld marinerede agurker og stegte rejer.
- Prøv også ovnbagt fisk med langtidsbagte tomater