Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på ovnbagt fisk med langtidsbagte tomater og fennikel
Foto: Line Thit Klein Ovnbagt fisk med langtidsbagte tomater og fennikel

Opskrift på ovnbagt fisk med langtidsbagte tomater og fennikel

Ovnbagt fisk med tomater og fennikel

Fisk med løvstikkesmør og langtidsbagte tomater er ægte sommermad.

plate 4
printer Print

75 g blødt smør
2 spsk finthakket løvstikke
1 spsk finthakket rødløg
1 tsk revet citronskal 
2 tsk citronsaft
1 knsp cayennepeber eller chili
salt og peber

200 g små tomater, f.eks. blommetomater
2 spsk olivenolie
1 fed finthakket hvidløg
salt og peber
1 fennikel
lidt olivenolie
salt, lidt knust tørret chili og hakket persille

700-800 g fisk, f.eks kulmule, torsk eller helleflynder
lidt olivenolie, salt og peber
Tilbehør: kogte nye kartofler eller polenta.

Sådan laver du ovnbagt fisk

Rør smørret sammen med løvstikke, rødløg, citronskal, citronsaft, cayennepeber og salt. Kom smørret på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse, og læg det i køleskabet.

Halvér tomaterne, og læg dem på bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Dryp olivenolie over tomaterne og krydr med hvidløg, salt og peber. Sæt tomaterne i ovnen ca. 45 min ved 175 grader til de er bagte og lækre. Hold øje med dem, så de ikke bliver mørke. (Du kan også bage dem ved lavere temperatur i længere tid).

Skær lidt af toppen af fenniklen, og skær den i skiver af ½ cm tykkelse. Steg fennikelskiverne møre på en pande med lidt olivenolie. Steg dem på begge sider til de er dejlig møre og let gyldne. Det tager minimum et kvarter ved jævn varme. Krydr med salt, lidt knust tørret chili og hakket persille.

Skær fisken i 4 portionsstykker. Læg stykkerne i et ovnfast fad, kom lidt olivenolie på fisken, og krydr med salt og peber. Bag fisken 10-12 min ved 175 grader.

Anret den bagte fisk med en skive løvstikkesmør, stegt fennikel, godt med langtids-bagte tomater og et drys persille eller løvstikke. Spis fisken med kogte nye kartofler eller polenta, hvis du serverer retten som hovedret.


Prøv også muslingesalat med koriander og æble

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartofler, Fisk, Dansk mad og Hovedret