SPONSORERET indhold
Geniale grovboller: Grove æblestykker
Perfekte til morgenbordet, i madpakken eller bare til at stille den lille sult. Her får du opskriften på lækre grovboller med æble, sirup og fuldkornsmel.
10 grovboller
Ingredienser
3 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
50 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. mørk sirup
200 g revet æble
200 g fuldkornsmel
ca. 400 g hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
blå og hvide birkes, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø
Sådan bager du grove æblestykker
- Hæld vand og yoghurt i en stor skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og revet æble.
- Rør først fuldkornsmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen længe – gerne på en røremaskine.
- Stil dejen tildækket et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
- Dyp en stor spiseske i koldt vand, og form dejen skødesløst til boller.
- Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 225 gr. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med birkes, frø etc.
- Bag bollerne i ca. 15 min., til de er sprøde. Afkøl bollerne på en bagerist.