Geniale grovboller: Grove æblestykker
Foto: Tia Borgsmidt Lækre grovboller med æble, sirup og fuldkornsmel.

Geniale grovboller: Grove æblestykker

Perfekte til morgenbordet, i madpakken eller bare til at stille den lille sult. Her får du opskriften på lækre grovboller med æble, sirup og fuldkornsmel.

printer Print
plate 10 grovboller

3 dl lunkent vand
1 dl yoghurt
50 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. mørk sirup
200 g revet æble
200 g fuldkornsmel
ca. 400 g hvedemel

Pynt:
1 æg til pensling
blå og hvide birkes, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø

Sådan bager du grove æblestykker

  1. Hæld vand og yoghurt i en stor skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og revet æble.
  2. Rør først fuldkornsmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen længe – gerne på en røremaskine.
  3. Stil dejen tildækket et lunt sted, og lad den hæve til dobbelt størrelse.
  4. Dyp en stor spiseske i koldt vand, og form dejen skødesløst til boller.
  5. Fordel bollerne på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  6. Tænd ovnen på 225 gr. Pensl overfladen med sammenpisket æg, og drys med birkes, frø etc.
  7. Bag bollerne i ca. 15 min., til de er sprøde. Afkøl bollerne på en bagerist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Bageopskrifter