Opskrift på glutenfri perbernødder
SPONSORERET indhold

Gertruds glutenfri pebernødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Vi begyndte med søde Gertruds opskrift, Kathrines eks-svigermor, som i mange år har stået for at levere bagværk til mange afkroge af familien. Så da 2 af børnebørnene fik konstateret cøliaki måtte hun til at transformere sine gamle opskrifter til glutenfri variationer. Især pebernødder var et must, da det er noget som børnene tilbydes overalt i julen og det er så trist at undvære. Vi ændret lidt i den, men bevaret grundingredienser, som: magisk børnetiltrækningskraft og sprøde krydderier.

Af: Det Glutenfri Bageatelier by Kathrine og Mette Marie Foto: FRA BOGEN "JULEBAGEGLÆDE"
12. nov. 2017 | Opskrift | ALT.dk
Ca. 80 stk. glutenfri pebernødder | Total: 10 min

Ingredienser

125 gr. smør (Plantemargarine eller blød kokosolie kan bruges)
125 gr. boghvedemel
75 gr. majsstivelse
125 gr. rørsukker eller kokossukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
2 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
1 tsk. allehånde (eller nelliker)
1/2 tsk. sort peber nip salt

Sådan bager du glutenfri pebernødder

  1. Det hele æltes godt sammen, trilles til lange pølser som skæres i passende stykker, de dovne kan bare sætte dem på pladen, ellers trilles de lige runde.
  2. Bages ved 180 grader i ca. 10 min.
  3. Hvis de ikke er helt sprøde når de er kolde kan de bages 2-3 minutter mere. (Specielt børn laver dem jo tit i forskellige størrelser)

Anbefalet til dig