Glutenfri fastelavnsboller
Foto: Martin Dyrløv Man kan sagtens selv lave glutenfri fastelavnsboller.

Glutenfri fastelavnsboller

Selvom man ikke tåler gluten, kan man godt være med til festen, og nyde de dejlige boller med vaniljecreme.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 20 minutter
cooking Arbejdstid: 2 timer, 15 minutter
totaltime Total: 2 timer, 35 minutter
plate 10 boller

Dej:

  • ¼ liter mælk
  • 25 g gær
  • 1 dl loppefrøsskaller (25 g)
  • 125 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g rismel
  • 100 g majsstivelse
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt

Endvidere:

  • 1 æg til pensling

Vaniljecreme:

  • 1 stang vanilje (eller 2 tsk. vaniljepaste)
  • 4 spsk. sukker
  • 2 æg (eller 4 æggeblommer)
  • 3 dl sødmælk
  • 2 spsk. majsstivelse

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk. kogende vand (eller kaffe)

Pynt:

  • hakkede pistacier eller nødder
  • frysetørret hindbær

Sådan gør du:

  1. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret. Pisk æg, mælk, vaniljesukker og majsstivelse sammen i en gryde, og pisk det over varmen, til det koger. Kog under omrøring i 1 min, og hæld cremen over i en skål. Afkøl cremen, og sæt den i køleskab i mindst 1 time. 
  2. Lun mælken (maks. 37 grader), og rør gær og loppefrøsskaller i.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem i 5-8 min. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  4. Form forsigtigt dejen til boller (á ca. 75 g) med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Tryk med fingrene en fordybning i hver bolle, og fyld dem med 2 tsk. vaniljecreme. Lad dem hvile tildækket i 15 min.
  6. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader alm. ovnvarme i ca. 20 min. Afkøl på en rist.
  7. Glasur: Rør flormelis til glasur med kogende vand eller kaffe. Pynt bollerne med glasur og drys.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tips:

  • Du kan også fylde bollerne med marcipanremonce eller både creme og remonce.
  • Lukkede boller: Form en bolle, og tryk den flad i hænderne. Læg ca. 2 tsk. creme på, og saml forsigtigt dejen omkring fyldet. Læg den på en bageplade med bagepapir, og fortsæt som i opskriften.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller, Glutenfri og Bageopskrifter