
Græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen
I græskarsæsonen skal du bruge de store gyldne græskar. De er fyldt med beta-karoten, der omdannes til A-vitamin, og også en god kilde til C-vitamin. Brug græskar til en skøn, varmende suppe med masser af gode krydderier, der booster din fordøjelse og dit immunforsvar. Få opskriften på den lækre græskarsuppe her:
Ingredienser
1 stort, hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk friskreven ingefær
2 udkernede, fintsnittede røde chili
1 tsk spidskommen
1 spsk olivenolie + 1 tsk smør
1 kg græskarkød i tern
7-8 dl grøntbouillon
salt og friskkværnet peber
Relish:
50 g ristede cashewnødder
25 g frisksnittet kokosnød
frisk koriander
Tilbehør:
Fuldkornsnaan
Sådan laver du græskarsuppen
1. Sauter løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie og smør under omrøring i 3-4 minutter.
2. Bland græskarkødet ved, tilsæt bouillon, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager 20-30 min.
3. Blend og hæld suppen tilbage i gryden, og smag den til med salt og groftkværnet peber.
4. Bland cashewnødder, kokos og koriander, og servér i dybe tallerkener med den krydrede relish på toppen og fuldkornnaan.
Tip
Det er lige nu, du skal bruge de store gyldne græskar til en lækker græskarsuppe.
Skallen kan passende bruges til Halloween-udsmykning eller som pynt.
Græskar er fyldt med beta-karoten, der omdannes til A-vitamin, og også en god kilde til C-vitamin. Brug græskar til en skøn, varmende suppe med masser af gode krydderier, der booster din fordøjelse og dit immunforsvar.
Lav suppen med gulerødder, når det er uden for græskarsæsonen - den er også suveræn.