
SPONSORERET indhold
Græskarsuppe med kokosmælk
De flotte orange græskar bliver til en velsmagende og varmende suppe.
Af: Vibeke Lehn og Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Andreas Wiking
Græskarsuppe med kokosmælk til 4 personer
Ingredienser
1 kg græskar, f.eks. hokaido
2 tsk olivenolie
1 tsk friskreven ingefær
2 tsk karry
1 hakket løg
2 fed knust hvidløg
2 bagekartofler i tern
2 dl dåse kokosmælk light
ca. ¾ liter grøntbouillon
salt, peber.
Drys:
1 dl ristede græskarkerner
4 skiver brød i små firkanter
1 spsk olie.
Næringsindhold
-
Energi pr. person:650 Kcal
-
Fedt:28 %
-
Protein:14 %
-
Kulhydrat:58 %
Sådan laver du græskarsuppe med kokosmælk
- Skræl, udkern og skær græskaret i grove tern.
- Varm olien og sautér ingefær, karry, løg og hvidløg heri under omrøring i et par minutter. Tilsæt græskarkød og kartofler, rør om og hæld kokosmælk samt bouillon over.
- Lad suppen snurre under låg en god halv times tid, til både græskar og kartofler er helt møre.
- Blend og smag suppen til med yderligere krydderier, spæd evt. til med yderligere bouillon til den ønskede konsistens og servér suppen varm med tilbehøret.
TIP
I stedet for hokaido kan du lave suppen med courgetter.