Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grillet côte de boeuf og bagte nye kartofler
Foto: Line Falck

Grillet côte de boeuf og bagte nye kartofler - opskrift fra Hjemmet

Grillet côte de boeuf og bagte nye kartofler

Sommermad deluxe i form af côte de boeuf og nye kartofler

4 personer
Print

Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min. (+ tid til optænding af grillen)
2 côte de boeuf (ca. 600 g højrebsbøf med ben eller 4 bøffer)
ca. 1 dl olivenolie
salt og friskkværnet peber
Kartofler bagt med krydderurter:
1 kg små nye kartofler
1 stk. nyhøstet hvidløg
2 spsk. olivenolie
4-5 kviste frisk sar eller timian
Tilbehør: kold tomatsovs eller tomatsalsa

  1. Kartofler bagt med krydderurter:
  2. Tænd grillen.
  3. Bland små skrubbede kartofler med olie, krydderurter og pillede hvidløgsfed, og krydr med salt og peber.
  4. Pak kartoffelblandingen ind i to lag sølvpapir til en flad pakke. Læg den på den varme grill, og steg i ca. 45 min., til kartoflerne er møre. Vend pakken undervejs. Stik med spids kniv og mærk, om kartoflerne er møre.
  5. Côte de boeuf:
  6. Smør grillristen og bøfferne med olie. Brun dem på begge sider, og krydr med salt og peber.
  7. Ryk grillristen lidt op eller skru ned til middel varme, når bøfferne er brunede. En côte de boeuf skal stege i 6-7 min. på hver side – steg dem røde eller rosa efter smag. Lad kødet hvile i 5 min.
  8. Skær bøfferne i skiver som en lille steg. Servér med tomatsovs eller -salsa og bagte kartofler med krydderurter og hvidløg.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Fransk mad og Hovedret