Grillstegt kylling med agurke/myntesalat
Foto: Martin Dyrløv

Grillstegt kylling med agurke/myntesalat

Sund og nem grillstegt kylling, der serveres med en frisk agurke/myntesalat.

printer Print
clock 30 minutter
plate 2 personer

2-4 kyllingeoverlår
5 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
1⁄2 rød chili
1 bundt frisk koriander
3 spsk. sojasauce
2 spsk. farin
1 spsk. olivenolie

Agurke/myntesalat:

2 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
5 g frisk ingefær
1 fed hvidløg
1 tsk. sukker
salt og peber
1⁄2 agurk
1 lille rødløg
1⁄2 rød chili
1 bundt frisk mynte

Tilbehør:

grillstegt brød og lime- både

Sådan gør du

  1. Hak skrællet ingefær, pillet hvidløg, chili (uden frø og mellemvægge) og en håndfuld skyllede korianderblade sammen i en foodprocessor eller hurtighakker. Tilsæt sojasauce, farin og olie.
  2. Vend kyllingelårene i marinaden, og lad dem trække ved stuetemperatur i 20-30 min. – eller i køleskabet i 1-3 timer.
  3. Agurke/myntesalat: Rør olivenolie sammen med limesaft, og tilsæt fintrevet ingefær og knust hvidløg. Smag til med sukker, salt og peber.
  4. Vask agurken, halvér den på langs, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver på skrå, og vend dem i dressingen.
  5. Tilsæt fint- snittet rødløg og chili (uden frø og mellem- vægge), og masser af friskhakket mynte.
  6. Steg de marinerede kyllingelår på en trækulsgrill eller under grillen i ovnen – de skal have ca. 8 min. på hver side. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 75 grader.
  7. Servér de grillstegte kyllingelår med agurkesalaten, grillstegt brød og limebåde.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Grillmad, Sund aftensmad, Nem aftensmad, Agurkesalat, Mynte og Hovedret