Grøn risotto
Risotto med krydderurter, citron og ærter – smager godt hver eneste gang, hvis bare du husker en enkel regel: Den skal serveres og spises rygende varm og nylavet med friskreven ost på toppen.
Ingredienser
1 stort, hakket løg
2 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
350 g risottoris, som f.eks. aborio ris
ca. 1,2 liter kogende grøntbouillon
125 g ærter, evt. friskbælgede
250 g snittede grønne asparges
1 dl hakkede krydderurter, f.eks. estragon, kørvel, persille og dild
1 spsk reven citronskal
1 bdt snittede forårsløg
salt, friskkværnet peber.
Servering:
Krydderurter
75 grofthøvlet parmesan eller pecorino-ost .
Næringsindhold
-
Energi pr. person:500 Kcal
-
Fedt:19 %
-
Protein:17 %
-
Kulhydrat:64 %
Sådan gør du
Sautér løgene i olivenolie et par minutter under omrøring. Bland risene i og rør omhyggeligt, så riskornene fedtes godt ind.
Spæd til med den kogende bouillon lidt efter lidt og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning. Forsæt på denne måde til risene er møre, det tager ca. 20 minutter.
Vend ærter og asparges i de sidste 3-4 minutter af kogetiden, smag til med krydderurter, citronskal samt forårsløg, salt og rundhåndet med friskkværnet peber.
Servér risottoen i varme tallerkener med fintsnittede krydderurter og ost.
TIP
Kan du ikke lige få friske, grønne asparges, så brug sukkerærter i stedet.