Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Gulerodscookies
Foto: Thomas Hergaard

Gulerodscookies - opskrift fra Hjemmet

Gulerodscookies

Lækre cookies, der smager lige så skønt som en gulerodskage. De kan også serveres med flødeostglasur, hvis det skal være ekstra lækkert.

Ca. 24 stk.
Print

Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk salt
125 g blødt smør
75 g farin
50 g sukker
1 æg str. L
½ tsk vaniljesukker
2 gulerødder (revne)
75 g valnødder (hakkede)
75 g rosiner

  1. Varm ovnen op til 160 grader varmluft (180 grader alm. ovnvarme). Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
  2. Pisk smørret cremet med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i. Tilsæt gulerødder, valnødder og rosiner og rør melet i.
  3. Sæt dejen med dessertskeer på to bageplader med bagepapir – og tryk dem let flade med en gaffel.
  4. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse.
  5. Server evt. kagerne med flødeostglasur: Rør 25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.
Se, hvad vi ellers skriver om: Amerikansk mad, Cookies, Gulerodskage og Bageopskrifter