Gulerodskage
SPONSORERET indhold

Saftig gulerodskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den saftige gulerodskage er bagt med speltmel og tilsat ristede sesamfrø sammen med de saftige revne gulerødder. Kagen holder sig frisk flere dage, hvis den opbevares koldt.

Af: Hanne Bloch Foto: Thomas Hergaard
21. sep. 2012 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 24 stk.

Ingredienser

Gulerodskage med spelt

 

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet


1 dl sesamfrø
200 g smør
160 g sukker
100 g rørsukker
3 æg
4 dl fintrevne gulerødder
1 dl mælk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g speltmel
Glasur:
200 g flødeost
1 dl cremefraiche
1 dl flormelis


Pynt: revet appelsin og citronskal

  1. Rist sesamfrøene sprøde på en pande over middelvarme.
  2. Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt. Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesamfrø.
  3. Kom dejen i et velsmurt, ovnfast fad eller lille bradepande, ca. 25 x 30 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.
  4. Rør imens flødeost og cremefraiche sammen og rør flormelis i til glasur. Lad kagen svale helt, før glasuren fordeles over kagen. Skær kagen i små stykker og kom fintrevet appelsinog citronskal på.