Hvid Gateau Marcel
Foto: Maria Nørregaard Hvid Gateau Marcel

Hvid Gateau Marcel

Hvid Gateau Marcel

Gateau Marcel er en blød chokoladekage, som traditionelt bliver lavet med almindelig chokolade og ofte brugt som dessert. Denne hvide udgave er også en sand fest og dejlig sød.

printer Print
  • 16 skiver
  • 250 g sukkerfri hvid chokolade f.eks. Cavalier Stevia Hvid bar m. rice crisp – 2 plader til dejen, 1 til pynt
  • 160 g smør
  • 4 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 tsk vanilje
  • 1 tsk flydende sødemiddel
  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 80 g Frk. Skrumps BageSød eller Perfect fit
  • 100 g sukkerfri hindbærmarmelade eller 100 gram hindbær

Sådan gør du:

1/ Smelt 170 g chokolade sammen med smør over et vandbad ved svag varme.

2/ Pisk æggeblommer med flydende sød og vanilje. Hæld æggeblommerne i den smeltede chokolademasse i en tynd stråle. Rør hele tiden.

3/ Pisk æggehviderne godt stive. Vend dem forsigtigt i chokolademassen. Drys forsigtigt Bagesød i dejen, mens du rører.

4/ Del portionen i to. Kom den ene del i en springform (ca. 19 cm i diameter) og stil den anden del i køleskabet. Hvis det falder sammen, kan man piske en æggehvide og vende den forsigtigt i.

5/ Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 min. Kagen falder nok lidt sammen, når den kommer ud af ovnen, men det er meningen.

6/ Smør kagen med hindbærmarmelade, når kagen har kølet af i ca. 30 min. Hvis du bruger hindbær fra frost, skal du hælde kogende vand over dem, hælde vandet fra og mose dem med en gaffel, så de bliver til hindbærmos.

7/ Smør chokolademoussen ud over kagen.

8/ Hak resterende chokolade groft, og drys det over kagen.

180 kcal pr stk

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsdessert, Nytårsmenu, Chokoladekage og Dessert