Opskrift på islagkage med kirsebær og chokolade
Foto: Line Thit Klein Islagkage med kirsebær og chokolade

Opskrift på islagkage med kirsebær og chokolade

Islagkage med kirsebær og chokolade

Islagkage er en lækker dessert - både sommer og vinter. her har vi lavet en cheesecake-agtig bund og lagt den lækreste parfait-is med syltede kirsebær ovenpå ovenpå.

printer Print
plate 6

Bund:
10 Digestive-kiks
2 spsk usødet kakaopulver
75 g smeltet smør
2 spsk rørsukker.

Parfait:
6 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl rørsukker
kornene fra 1 vaniljestang
5 dl piskefløde
150-200 syltede amarenakirsebær uden lage, hakket (fås i større supermarkeder)+ ½ del lage fra kirsebærrene.
100 g hakket mørk chokolade, mellemgroft

Pynt:
Hakket mørk chokolade
Friske kirsebær

Sådan laver du islagkage:

  1. Bund: Tænd ovnen på 200 grader, og smør en springform 22 cm med lidt smør i bunden.
  2. Lav bunden til islagkagen ved at køre Digestive-kiks, kakao, sukker og smeltet smør i en foodprocessor, indtil blandingen har en konsistens som vådt sand.
  3. Tryk massen ud i bunden af springformen og bag bunden i ti min, før den sættes til side og køler helt af.
  4. Parfait: Pisk de æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, indtil konsistensen er som tyk, hvid æggesnaps, og de fleste af sukkerkornene er opløst.
  5. Pisk fløden til let skum i en skål for sig, og vend den så i æggensnapsen sammen med de hakkede kirsebær og chokoladen. Vend til sidst med let hånd ca. ½ dl lage fra kirsebærrene i uden at røre for meget i parfait-iscremen.
  6. Frysning: Hæld iscremen over den afkølede kiksebund, dæk med film og sæt islagkagen i fryseren i mindst 7-8 timer.
  7. Servér med friske kirsebær og masser af hakket mørk, chokolade på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Islagkage, Lagkage, Nytårsdessert, Kage, Dansk mad og Dessert