
SPONSORERET indhold
Islagkage med kirsebær og chokolade
Islagkage er en lækker dessert - både sommer og vinter. her har vi lavet en cheesecake-agtig bund og lagt den lækreste parfait-is med syltede kirsebær ovenpå ovenpå.
6
Ingredienser
Bund:
10 Digestive-kiks
2 spsk usødet kakaopulver
75 g smeltet smør
2 spsk rørsukker.
Parfait:
6 pasteuriserede æggeblommer
1,5 dl rørsukker
kornene fra 1 vaniljestang
5 dl piskefløde
150-200 syltede amarenakirsebær uden lage, hakket (fås i større supermarkeder)+ ½ del lage fra kirsebærrene.
100 g hakket mørk chokolade, mellemgroft
Pynt:
Hakket mørk chokolade
Friske kirsebær
Sådan laver du islagkage:
- Bund: Tænd ovnen på 200 grader, og smør en springform 22 cm med lidt smør i bunden.
- Lav bunden til islagkagen ved at køre Digestive-kiks, kakao, sukker og smeltet smør i en foodprocessor, indtil blandingen har en konsistens som vådt sand.
- Tryk massen ud i bunden af springformen og bag bunden i ti min, før den sættes til side og køler helt af.
- Parfait: Pisk de æggeblommerne med sukker og vaniljekorn, indtil konsistensen er som tyk, hvid æggesnaps, og de fleste af sukkerkornene er opløst.
- Pisk fløden til let skum i en skål for sig, og vend den så i æggensnapsen sammen med de hakkede kirsebær og chokoladen. Vend til sidst med let hånd ca. ½ dl lage fra kirsebærrene i uden at røre for meget i parfait-iscremen.
- Frysning: Hæld iscremen over den afkølede kiksebund, dæk med film og sæt islagkagen i fryseren i mindst 7-8 timer.
- Servér med friske kirsebær og masser af hakket mørk, chokolade på toppen.