Italiensk omelet med parmaskinke
Foto: Mikkel Adsbøl, Betina Hastoft og Thomas Hergaard

Italiensk omelet med parmaskinke - opskrift fra Hjemmet

Italiensk omelet med parmaskinke

Fyldig og mættende omelet med squash og skinke.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 30 min.
1½ squash (à 250 g)
4 forårsløg
1 spsk. olivenolie
6 æg
1 dl parmesanost
2 spsk. persille
1½ dl mælk
salt og peber
1 spsk. olivenolie (til stegning)
Pynt: 25 g parmesanost
Tilbehør: parmaskinke, grovflute og tomatsalat

  1. Skær squash og løg i tynde skiver, og svits dem i olie på en pande, til de er bløde, men ikke har taget farve.
  2. Pisk æg, friskrevet parmesanost, hakket persille, mælk, salt og peber sammen. Vend de stegte grønsager i.
  3. Varm olie op på en pande med slip let-belægning. Kom æggemassen på. Steg frittataen, til den er fast, ved svag varme i ca. 20 min.
  4. Lad frittataen glide over på et stort fladt grydelåg. Læg panden over, og vend frittataen tilbage på panden med den ustegte side nedad. Steg frittataen i ca. 10 min. på denne side.
  5. Skær frittataen i mindre stykker. Pynt med friskrevet parmesan, og servér med parmaskinke, flute og tomatsalat.
Se, hvad vi ellers skriver om: Omelet og Hovedret