
SPONSORERET indhold
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
Lad duften af nybagte kanelsnurrer fylde dit hjem - her får du opskriften på de skønne svenske snurrer med kanel. I denne opskrift har vi desuden fyldt marcipan og rosiner i snurrerne - mums!
14 kanelsnurrer |
Total: 2 timer
Ingredienser
2 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
100 g smør
ca. 500 g hvedemel
Fyld:
150 g blødt smør
150 g sukker
100 g revet marcipan
4 spsk. rosiner
2 spsk. stødt kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Glasur:
½ dl kogende vand
100 g mørk chokolade
2 spsk. kakaopulver
ca. 2 dl flormelis
Sådan bager du kanelsnurrer
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovn, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken.
- Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet. Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Rør smør, sukker, revet marcipan, hakkede rosiner og kanel sammen.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold af dejen ind over fyldet. Fold den anden ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
PRØV OGSÅ: Store saftige kanelsnegle med marcipan - Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over kanelfyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe ca. 15-18 min. ved 200 gr.
- Smelt vand og chokolade sammen. Rør kakaopulver og flormelis til en glat glasur. Fordel glasuren over de lune snurrer med en ske. Hvis du fryser snurrerne, så vent med at komme glasur på, til de skal spises.