Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kartoffelsalat og agurk i sursød lage
Foto: Line Falck

Kartoffelsalat og agurk i sursød lage - opskrift fra Hjemmet

Kartoffelsalat og agurk i sursød lage

Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.

4 personer
Print

Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 5 min.
Hviletid: 1 time
750 g kolde, kogte kartofler
1 slank agurk
Sursød lage:
2½ dl eddike (evt. hvidvinseddike)
½ dl vand
2 spsk. groft salt
200 g sukker
5-10 dildskærme
1 bundt dild

  1. Kog eddike, vand, salt, sukker og skærmdild, til salt og sukker er opløst. Køl lagen af.
  2. Skær kartoflerne i terninger og agurken i skiver. Læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 1 time.
  3. Hæld lagen fra kartoffelsalaten, og tilsæt friskhakket dild lige før servering.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Kartoffelsalat, Vegetarisk og Tilbehør