
Foto:
Kartoffelsalat og agurk i sursød lage - opskrift fra Hjemmet
Kartoffelsalat og agurk i sursød lage
Nye kartofler er en vaskeægte sommer-specialitet. Spis nye kartofler som tilbehør til et stykke kød f.eks. i form af kartoffelsalat.
plate
4 personer
Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Kogetid: 5 min.
Hviletid: 1 time
750 g kolde, kogte kartofler
1 slank agurk
Sursød lage:
2½ dl eddike (evt. hvidvinseddike)
½ dl vand
2 spsk. groft salt
200 g sukker
5-10 dildskærme
1 bundt dild
- Kog eddike, vand, salt, sukker og skærmdild, til salt og sukker er opløst. Køl lagen af.
- Skær kartoflerne i terninger og agurken i skiver. Læg dem i lagen, og lad dem trække i mindst 1 time.
- Hæld lagen fra kartoffelsalaten, og tilsæt friskhakket dild lige før servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dansk mad, Kartoffelsalat, Vegetarisk og Tilbehør
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: