Tomatsuppe med fiskeboller

Foto: Thomas Hergaard

Tomatsuppe med fiskeboller - opskrift fra Hjemmet

Tomatsuppe med fiskeboller

En klassisk opskrift på tomatsuppe med fiskeboller.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Tomatsuppe med fiskeboller

 

Arbejdstid: ca. 1 time
Kogetid: ca. 30 min.


25 g smør
25 g hvedemel
25 g koncentreret tomatpuré
ca. 8 dl fiske- eller grønsagsbouillon
salt og friskkværnet peber


Fiskeboller:
200 g hvid fisk (i filet)
1 tsk salt
1 dl piskefløde
1 æggehvide


Fyld:
50 g suppehorn (eller små pastaer, kogte)
1 tomat (små stykker uden kerner)


Tilbehør:
brød (eller kuvertbrød)

  1. Varm smør i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle min. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle min. Smag til med salt og peber.
  2. Fiskeboller: Skær fisken i stykker og kør den sej med salt i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide og derefter gradvist piskefløde, mens maskinen kører, til farsen har fast konsistens.
  3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og skru ned, så vandet blot skælver. Kom fiskefarsen i en sprøjtepose. Tryk på den med den ene hånd og skær små stykker af farsen af til boller. Lad fiskebollerne falde direkte i gryden med vand. Varm igennem i 7-8 min.
  4. Tag fiskebollerne op med en hulske og kom dem i den varme suppe lige før servering sammen med kogte suppehorn.
  5. Servér den rygende varme tomatsuppe med fiskeboller, suppehorn og tomat. Hertil brød.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Fisk, Tomatsuppe og Forret